Hlavní obsah

Na oteplení si počkáme, víkend bude mrazivý

Novinky, ora
PRAHA

Ti, kteří by počítali, že s pomalu blížícím se jarem nastane razantní oteplení, by se mýlili. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by měla průměrná noční teplota o víkendu kolísat mezi mínus šesti až mínus devíti stupni.

Článek

Meteorologové uvedli, že na většině území ČR je ve čtvrtek proměnlivá oblačnost. Teploty ve střední Evropě ovlivňuje chladný vzduch, který do ČR směřuje z Dánska. Přes den je mezi nulou a plus čtyřmi stupni, v 1000 metrech na horách by měly teploměry naměřit kolem mínus pěti.

V noci ze čtvrtka na pátek by mělo být mezi mínus čtyřmi až mínus osmi stupni. V pátek se přes den očekávají stejné teploty jako ve čtvrtek, tedy mezi nulou a čtyřmi stupni nad nulou.

O víkendu by měla rtuť teploměru přes den dosáhnout mínus jedna až plus jedna stupňů. V noci bude v sobotu a v neděli chladněji, průměrně mezi mínus šesti až mínus devíti stupni.

V sobotu a v neděli by přes den mělo být podle meteorologů polojasno, tedy počasí, které ocení lyžaři, kteří si stále užívají bohaté sněhové nadílky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám