Hlavní obsah

Na most u Vltavské se vrátí osobní auta

– Praha

Na most v pražské Bubenské ulici u stanice metra Vltavská, který byl od konce října preventivně uzavřen pro veškerou dopravu kvůli obavám o statiku, se do dvou týdnů mohou vrátit automobily s hmotností do 3,5 tuny. V pondělí to oznámila technická správa komunikací (TSK) s poukazem na výsledky zatěžkávacích zkoušek.

Foto: Mapy.cz

Most v Bubenské ulici v Praze, který byl uzavřen.

Článek

Most byl po svém uzavření provizorně podepřen a následně se pod něj částečně vrátila tramvajová doprava. Statické zatěžkávací zkoušky probíhaly koncem minulého týdne.

„Zatěžovací zkouška podle předběžných výsledků specializované společnosti INSET, která měření provedla, potvrdila, že most je nezbytné finálně staticky podepřít. Do té doby na něj nemůžeme pustit provoz v plném rozsahu. Důležité ale je, že se na most už brzy vrátí aspoň osobní auta do 3,5 tuny,“ uvedl v pondělí náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Obnovení provozu bude podle šéfa TSK Petra Smolky předcházet instalace monitoringu veškerých trhlin, které se na mostní konstrukci nacházejí.

„Pak můžeme přesně uprostřed mostu vytvořit jeden jízdní pruh pouze pro osobní auta,” uvedl Smolka.

K finálnímu podepření by mělo dojít v lednu, což umožní, aby tramvaje mohly pod mostem jezdit v obou směrech.

Reklama

Související články

Most na Vltavské v Praze půjde k zemi

Most u stanice metra Vltavská, který je od středy uzavřen, se bude muset zbourat. Nosná konstrukce byla postavena v rozporu s projektem. Konstrukčně jde...

Výběr článků

Načítám