Hlavní obsah

Muž se připoutal před sídlem odborů, chtěl blokovat jejich vedení

Praha

Živnostník, který nesouhlasí se čtvrteční stávkou, se ve středu odpoledne na pražském Žižkově připoutal ke dveřím Domu odborových svazů. Vladimír Pohanka tak chtěl blokovat odborářské bosse, stejně jako bude omezovat čtvrteční stávka jeho. Na místě zasahovala policie. Muž se podle policejní mluvčí Evy Kropáčové dopustil přestupku.

Muž se na protest proti stávce přivázal řetězem ke dveřím Domu odborových svazůVideo: Novinky

 
Článek

"Myslím si, že stávka je nesmyslná. Hájí nesmyslné věci a argumenty," řekl. Vadí mu, že se kvůli stávkujícím dopravcům nebude moct ve čtvrtek dostat mimo Prahu, kde má podnikatelské povinnosti. "Proto já dneska omezuji odborářské bosse. Je to forma triviální, ale nějaká," podotkl. Odboráře vyzval, aby předložili konkrétní návrhy nových reformních kroků.

Podle Kropáčové policisté muže několikrát vyzvali, aby "upustil od svého protiprávního jednání, jelikož se dopouští přestupku proti veřejnému pořádku" a aby místo opustil. "Výzvu neuposlechl. Z tohoto důvodu bude sedmapadesátiletý muž oznámen na magistrát pro přestupkové chování," dodala mluvčí.

Pohanka protestoval proti stávce, která bojuje proti vládním reformám. Ke stávce se připojili i odboráři z dopravních svazů. Ve čtvrtek by proto neměly vyjet po celém Česku vlaky, z velké části by měla stát také hromadná doprava v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Praha využije Vltavu, do centra pojedou lodě

Během stávky bude v Praze jezdit část MHD a doplní ji i lodě. Ty by měly kyvadlově propojit jih města s centrem. Měly by také jezdit některé linky tramvají...

Výběr článků

Načítám