Hlavní obsah

Mrzne, až praští, místy hrozí námraza

Neděle přinesla zatím nejchladnější noc letošní zimy. Na východě Čech teploty klesly až k minus 14 stupňům, a šlo tak o nejchladnější ráno letošní zimy. Mráz dosahující až minus dvanácti stupňů sevřel i Severomoravský kraj, kde varují silničáři před námrazou.

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh na českých horáchVideo: Sitour

 
Článek

Nejsilnější mráz byl na Broumovsku a na hřebenech Krkonoš, kde rtuť teploměru klesla k minus čtrnácti.

Teploty přes den by se měly pohybovat mezi minus pěti a minus dvěma stupni Celsia. Na horách by mělo být kolem minus osmi a vítr by tam měl vát v nárazech rychlostí až kolem 70 kilometrů v hodině, protože příliv studeného vzduchu od východu by měl v neděli pokračovat. Mělo by být zataženo až oblačno, ojediněle by se mohlo objevit slabé sněžení.

Na řadě silnic nižších tříd v Královéhradeckém a Pardubickém kraji leží slabá vrstva ujetého sněhu. Řidiči by měli být při jízdě opatrní. Hlavní silniční tahy v regionu byly ráno většinou suché a vymrzlé.

Opatrní by měli být i řidiči v Moravskoslezském kraji, kde by si měli dát pozor na námrazu, která může vznikat na některých úsecích silnic v regionu. Všechny silnice jsou ale sjízdné, řekla mluvčí krajských silničářů Šárka Vlčková. Ve vyšších polohách pak může být rovněž ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Během noci v kraji nesněžilo, ale teploty se ráno pohybují až okolo minus 12 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám