Hlavní obsah

Mrazy nepřicházejí ani se začátkem prosince

– ČESKÁ REPUBLIKA
Novinky, znk

Přestože už za méně než měsíc vstoupíme do roku 2007, pořádné mrazy jsme letos ještě nezažili. Na sobotní večer meteorologové hlásí převážně zataženo a mlhavo s ojedinělým mrholením. V neděli bude situace obdobná.

Článek

V sobotu k nám bude nadále proudit teplý vzduch od jihozápadu. Na horách by na rozdíl od nížin mělo svítit sluníčko. Nejvyšší teploty se budou pohybovat ode dvou do šesti stupňů, na horách v Čechách kolem pěti stupňů, na Moravě a ve Slezsku kolem nuly.

V noci na neděli se ochladí, důvodem je přechod studené fronty ze západní Evropy přes naše území k jihovýchodu. V neděli bude stejně jako v sobotu obloha zatažená, místy se objeví mlhy a mrholení. Nevyšší teploty dosáhnou čtyřech až osmi stupňů. V Jeseníkách a Beskydech bude zpočátku polojasno, v tisíci metrech se rtuť teploměru bude pohybovat kolem čtyřech stupňů.

Začátkem příštího týdne bude polojasno místy s přeháňkami. Mělo by se také znovu oteplit, v úterý by průměrná teplota mohla dosáhnout až 11 stupňů.

Reklama

Související témata:

Související články

Inverzní počasí potrvá do konce týdne

Inverzní počasí, kdy v nížinách je zataženo a na horách naopak svítí sluníčko, bude nejméně do konce tohoto týdne. Právu to řekl ve středu Vladimír Seifert...

Podzim je nejteplejší za posledních 45 let

To, co si všichni myslí o letošním podzimu, teď potvrdili meteorologové. Podzim je v Česku nejteplejší od roku 1961. Průměrná teplota za září, říjen a listopad...

Výběr článků

Načítám