Hlavní obsah

Moravu dál trápí silný vítr, na jihu Čech pozor na námrazu

• Aktualizováno

Zlínsko už třetí den trápí silný vítr, který vyvrací stromy a láme větve. Řidiči by tak měli být opatrní, popadané stromy mohou zasahovat do silnic, uvádí Ředitelství silnic a dálnic ČR. Silný vítr vane také v Olomouckém kraji. Na jihu Čech by řidiči měli být obezřetní, mohou tam namrzat vozovky na mostech a v lesích.

Foto: David Kurc, ČTK

Silničáři varují řidiče na Zlínsku a Olomoucku před popadanými stromy a větvemi. Ilustrační snímek

Článek

Popadané stromy či jejich odklízení komplikuje na Zlínsku dopravu například u Strání na Uherskohradišťsku či u Valašské Bystřice na Vsetínsku.

Před silným větrem ve čtvrtek varují silničáři zejména na rychlostní silnici v Otrokovicích na Zlínsku a v Hulíně na Kroměřížsku. Silnice v kraji jsou holé a suché, sjízdné bez omezení.

V kraji bylo ve čtvrtek ráno oblačno až zataženo, beze srážek, teploty se pohybují od sedmi do 11 stupňů Celsia.

Nárazový vítr i na Olomoucku

Také v Olomouckém kraji by měli být řidiči kvůli silnému větru opatrní. Na Jesenicku jsou silnice sjízdné s omezením, vane tam proměnlivý vítr, cesty mohou být místy vlhké. Nárazový vítr vane také na Šumpersku.

Silnice v kraji jsou většinou holé a suché, ve vyšších polohách mohou být mokré.

V kraji bylo ráno polojasno až zataženo, bez srážek, teploty se pohybují od tří do devíti stupňů Celsia.

Pozor na namrzlé silnice

Na Strakonicku, Prachaticku a jihočeské části Šumavy mohou při poklesu teplot namrzat vozovky na mostech a v lesních úsecích. Řidiči tam musí podle silničářů věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. Ostatní silnice v Jihočeském kraji jsou sjízdné bez omezení.

Je oblačno až zataženo, vane většinou slabý vítr, teploty se pohybují od mínus jednoho do šesti stupňů Celsia.

Podle meteorologů bude ve čtvrtek oblačno až zataženo, ojediněle k večeru se od západu místy může objevit déšť. Večer a v noci v polohách nad 800 metrů mohou být srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od šesti do devíti stupňů. Mírný jihovýchodní vítr může na východě kraje v nárazech dosahovat rychlosti až kolem 50 kilometrů v hodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám