Hlavní obsah

Moravec: média veřejné služby nemají zastání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

"Média veřejné služby v České republice nemají zastání politiků," prohlásil ve středu v Radiožurnálu odcházející moderátor nedělních diskusních Otázek ČT Václav Moravec.

Článek

"Poslanci si z médií veřejné služby dělají parlamentní rozhlas a parlamentní televizi, veřejnoprávní média nemají zastání u části vlastních zaměstnanců, kteří nejsou loajální, nemají zastání u veřejnosti a nemají zastání u části novinářů," dodal Moravec.

Přiznal, že když politici nechtěli do pořadu přijít, řekl jim, že v záběru kamery bude prázdná židle. "Historicky se to už jednou stalo, když byla domluvena účast Jany Bobošíkové a Vladimíra Železného. V poslední době však přibývalo v zákulisí situací, kdy přibývalo vyhrožování prázdnou židlí," uvedl Moravec. Podle něj hrozba prázdné židle fungovala - s výjimkou Železného.

Moravec bude i nadále vést rozhovory s osobnostmi v českém vysílání BBC. "Chování politiků k BBC jako k britskému rozhlasu veřejné služby je umírněnější, kdežto Česká televize je svým způsobem politikum," dodal Moravec.

Nový diskusní pořad ČT

Česká televize spustí 10. května nový diskusní pořad Hyde Park. Bude se živě vysílat v pozdních večerních hodinách na ČT2, by měl mít podobu diskuse moderátora a tří až čtyř hostů. Hyde Park bude druhým diskusním pořadem ČT po Otázkách Václava Moravce; ty se však budou muset změnit, protože hlavní protagonista Moravec končí.

Moderátor Hyde Parku a zároveň šéfredaktor aktuální publicistiky ČT Jiří Vondráček řekl ČTK, že pořad by se měl týkat širokého spektra témat. "Počínaje názory na politiku a konče dopravní nehodovostí, zdravotnictvím a důchodovou reformou, ale ne nutně z pohledu 'prvoligových' hostů," řekl. V moderování pořadu s podtitulem "otevřená společnost v otevřené diskusi" se bude střídat se Zuzanou Šimůnkovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Moravec chce skončit se svými Otázkami na ČT

Václav Moravec, moderátor nedělního politického diskusního pořadu České televize, chce asi za měsíc skončit ve veřejnoprávní televizi. Pokud si to nerozmyslí,...

Moravec dal v ČT výpověď

Moderátor nedělního poledního diskusního pořadu České televize Václav Moravec doručil v úterý do televize písemně výpověď. Právu to potvrdil mluvčí ČT Martin...

Výběr článků

Načítám