Hlavní obsah

Mlčení policie je absolutní selhání, tvrdí rozčílená Němcová

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsedkyni Sněmovny Miroslavu Němcovou (ODS) rozhořčilo, že policie nesdělila prakticky žádné podrobnosti k akci, při níž Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zasahoval na Úřadu vlády, ministerstvu obrany i pražském magistrátu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS)

Článek

"Ten brífink mě neskonale naštval," řekla ve vysílání České televize zjevně rozhořčená šéfka Sněmovny. "Žádnou informaci jsme se nedozvěděli," dodala Němcová, podle níž má veřejnost právo vědět, proč policie zasahovala na Úřadu vlády, kdo je vyslýchán a jaká podezření se prošetřují.

Němcová označila postupné uvolňování informací za "salámovou metodu", kterou nemůže přijmout. "Podle mě je to absolutně fatální selhání těch, kteří nám ty informace měli poskytnout," dodala Němcová na adresu policie.

Podle Němcové musí být ten, kdo vstoupil do Úřadu vlády, okamžitě schopen doložit důvody zásahu.

Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták k probíhající akci pouze uvedl, že veškeré kroky policie dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Akce podle něj začala ve středu večer a stále probíhá. Policisté ji připravovali řadu měsíců.

Hanták potvrdil zadržení několika osob i zásah v budově Úřadu vlády. Akce probíhá v hlavním městě, ve Středočeském kraji a na východě Čech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám