Hlavní obsah

Ministr zdravotnictví Němeček je znovu v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) se kvůli zhoršení zdravotního stavu ve středu odpoledne vrátil na infekční oddělení Nemocnice Na Bulovce. Tam byl ráno hospitalizován, neboť jej postihla zimnice a třesavka. Po vyšetření a absolvování testů chtěl zůstat v domácím léčení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Článek

Lékaři nasadili ministrovi antibiotika. „Zatím není jasné, kde a čím jsem se mohl nakazit, čekám na výsledky testů,“ uvedl dopoledne ministr, na kterého zatím neznámá choroba zaútočila na služební cestě na Světové zdravotnické shromáždění v Ženevě.

Po vyšetření ministr odjel do svého pražského bytu, kde chtěl čekat na výsledky testů. Podstoupil odběr krve pro laboratorní vyšetření na různé infekční nemoci. Výsledky mají být známy v řádu hodin až dnů, což se odvíjí od délky nutné ke kultivaci vzorků.

„Cítím se v tuto chvíli trochu lépe, v noci byla zimnice asi nejhorší, teď poněkud ustoupila. Věřím, že se nebude jednat o nic vážného,“ uvedl po odchodu z nemocnice, do níž se pár hodin na to vrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám