Hlavní obsah

Ministr Kuba slíbil Frenštátu pomoc, demolice zničeného domu může stát i čtyři milióny

– Frenštát pod Radhoštěm
Právo, Jiří Tomaškovič

Šest dní po výbuchu plynu v domě v ulici 6. května ve Frenštátě pod Radhoštěm zavítal na místo tragédie ministr české vlády Martin Kuba (ODS). Po setkání se starostkou města Zdeňkou Leščišinovou slíbil, že se zasadí o to, aby vláda pomohla finančně minimálně s demolicí zničeného domu.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Ministr Martin Kuba (ODS) ve Frenštátu.

Článek

„Cestu na Ostravsko jsem měl plánovanou už dlouhodobě a je jasné, že jsem se tady musel zastavit. Zajímalo mě, zda vláda může městu nějak pomoci. Dostal jsem informaci, že v tuto chvíli je největší problém s odstraněním budovy, ke které se město zavázalo. Ještě dnes o tomto pohovořím s premiérem Nečasem (ODS). Je velmi důležité, abychom uměli pomoct,“ řekl Právu ministr průmyslu a obchodu Kuba.

Foto: ČTK

Ve středu třetím dnem pokračovaly práce na odstraňování sutin po výbuchu plynu v bytovém domě ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zemřelo při něm 5 lidí.

Frenštátští zastupitelé původně uvolnili na demolici domu jeden milión korun. Demolice ještě ani nezačala a už nyní je jasné, že potřebná částka bude přibližně čtyřikrát vyšší.

„To je ale jen hrubý odhad,“ uvedl vedoucí odboru investic a správy majetku města Frenštát Zdeněk Bartoš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám