Hlavní obsah

Ministr Julínek odvolal náměstka Drymla

– PRAHA

Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) v pátek dopoledne zbavil funkce náměstka Vladimíra Drymla (ČSSD). Snažil se o to přitom už od svého nástupu do funkce 5. září. Dryml si však vybral pětitýdenní dovolenou a byl mimo republiku. Jeho post převzal Pavel Hroboň, který byl dosud pověřeným náměstkem.

Článek

"Předpokládám, že dojde k dohodě o ukončení pracovního poměru, termín odchodu vyřizuje personální oddělení," uvedl Julínek s tím, že do té doby zůstává Dryml zaměstnancem ministerstva.

Dryml uvedl, že odvolání s datem 2. října mu nepředal osobně ministr, ale ředitelka kabinetu ministra s ředitelkou personálního oddělení. "Zároveň mi bylo nabídnuto místo sekretářky v odboru přímo řízených organizací, což jsem odmítl. To mi rovnou mohli nabídnout místo soustružníka," prohlásil odvolaný náměstek a dodal, že zváží právní kroky proti způsobu svého odvolání. Dryml také řekl, že neví, co se stalo s věcmi z jeho kanceláře, která byla úředně vyklizena.

Drymla na ministerstvo přivedl předchozí ministr David Rath (ČSSD) a pověřil ho kontrolou hospodaření zdravotních pojišťoven. Rathův nástupce Julínek v médiích vyhlásil po svém náměstkovi pátrání a tvrdil, že se před ním Dryml schovával. Náměstek to odmítl s tím, že se naopak schovává Julínek, když ho nezbavil funkce osobně.

Reklama

Související články

Julínek představil své náměstky

Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) ve čtvrtek představil novinářům své náměstky. Jedním z nich je Pavel Hroboň, jenž má na starosti reformu systému....

Výběr článků

Načítám