Hlavní obsah

Ministerstvo vnitra má pomoci při hledání hříšníků z plzeňských práv

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Západočeské univerzitě se stále ještě nepodařilo doručit dopisy o zahájení správního řízení všem absolventům plzeňské právnické fakulty, jejichž studia vzbuzují pochybnosti a jimž hrozí odebrání titulu. První obsílky přitom odeslala už 9. dubna.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil s rektorem Západočeské univerzity Josefem Průšou (vpravo)

Článek

„Dvanáct lidí se doposud nepodařilo zastihnout,“ řekl Právu rektor Josef Průša. „Požádali jsme tedy ministerstvo vnitra, aby nám sdělilo jejich adresy,“ dodal.

Jedná se například o jednoho se sedmi obeslaných bakalářů - ostatní bakaláři se školou komunikovali a jejich řízení bylo poté, co dodali potřebné doklady a dokumenty, uzavřeno.

Rektorát celkem rozeslal na sedmdesát obsílek, kromě již zmíněných bakalářů také držitelům titulů Ph.D., JUDr. a magistrům. Kdo skutečně o titul přijde, zatím není jasné, konečný počet případů by podle právního experta univerzity Františka Korbela mohl být znám koncem září. Zmíněná hrozba zatím mimo jiné visí nad deseti až patnácti magistry a čtyřmi držiteli titulu Ph.D.

Již skončilo prověřování 147 rigorózních prací protiplagiátorským programem - pět z nich bylo z více než padesáti procent shodných s jinými materiály. „Zatím se to nedá komentovat, teď musí místo počítače přijít člověk, který určí, zda skutečně jde o plagiáty,“ uvedl Průša.

Reklama

Výběr článků

Načítám