Hlavní obsah

Ministerstvo práce chce spočítat prostitutky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podle oficiálních odhadů je v Česku přibližně 10 000 prostitutek a prostitutů, podle nevládních organizací je to ale až 30 000. Přesné statistiky ale chybí. Ministerstva práce (MPSV) a vnitra by proto ráda prostitutky spočítala.

Článek

Výzkum má podle Kláry Holanové z MPSV nejen zjistit, kolik prostitutek a prostitutů v Česku je, ale také ve kterých regionech je jich nejvíce.

Do terénu by měli vyjít pracovníci organizace, která zvítězí ve výběrovém řízení zadaném MPSV. Lhůta pro podání nabídek vypršela 23. července, do podatelny úřadu nicméně žádná nedorazila. "S největší pravděpodobností bude vyhlášena nová veřejná zakázka," řekla Holanová. Úředníci počítají s ukončením výzkumu v říjnu 2008.

Úřady prozatím spoléhají na data statistického úřadu, informace terénních pracovníků jednotlivých nevládních organizací a policie. Výkonná ředitelka sdružení Rozkoš bez rizika Hana Malinová odhaduje počet prostitutek a prostitutů na deset až 12 tisíc. Nejvíc je jich prý v Praze, asi 3000, většinou v klubech.

Mnohé evropské země prostituci legalizovaly, některé, například Maďarsko, vyčlenily zóny, kde ženy mohou své služby nabízet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám