Hlavní obsah

Ministerstvo chce zeštíhlit cizineckou policii

Policejní prezidium a ministerstvo vnitra (MV) chtějí z větší části rozpustit cizineckou policii. V sobotu o tom informovala TV Nova. Jednotlivé oblastní útvary by se měly už koncem roku stát součástí krajských ředitelství policie.

Článek

"Čtrnáct set policistů cizinecké policie bude převedeno pod krajská ředitelství," řekl televizi ministr vnitra Radek John (VV), podle níž ale definitivně rozhodne až v pondělí. John dodal, že tito policisté budou vykonávat "svoji odbornost, ale také jiné práce" a posílí výkon služby.

Televize uvedla, že mezi řadovými policisty i jejich šéfy se o nadcházejících změnách mluví stále častěji jako o "totální devastaci cizinecké policie".

Dosud je v republice sedm oblastních ředitelství cizinecké policie, která tak podle Novy ministr rozpustí a včlení do čtrnácti krajských policejních ředitelství. Z cizinecké policie by mělo zůstat jen vedení a inspektoráty na mezinárodních letištích.

"Tyto změny by se mohly projevit v tom, že by nebylo například prováděno tolik kontrol, jako je dnes," řekl televizi předseda nezávislého odborového svazu Policie ČR Milan Štěpánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám