Hlavní obsah

Miloš Zeman zavzpomínal s Fenclem na staré časy

– HODONÍN
Právo, miv

Po necelých pěti měsících se ve středu na statku exministra zemědělství Jana Fencla objevil jeho šéf z doby působení ve vládě, expremiér Miloš Zeman. Předchozí návštěva byla ve znamení přátelského posezení politiků z vlády, poslední byla při cestě autobusu Zemák.

Článek

Starší Karosa, která do dáli vyhrávala píseň "Miloši vrať se", vjela do brány statku se zpožděním. Důvodem byl neplánovaný mítink s debatéry v hospodě na cestě.

"Politik, který se bojí chodit mezi lidi, není dobrý politik. A politik, který se bojí přiznat své plány, už vůbec není dobrý politik. Topolánek nedávno na jednom setkání s podnikateli podle Lidových novin řekl, že nemůže prozradit své plány, protože by je pak nikdo nevolil. My naopak musíme mluvit o svých plánech a zastoupit Topolánka tím, že voličům prozradíme také plány ODS," řekl Právu Zeman. Prý kdysi také řekl jeden nepovedený bonmot, proti Topolánkovu výroku to prý byl slabý odvar.

Zemanovi zachutnala slivovice

Zemanova zastávka u Fencla byla jedinou na cestě ze Zlínska, kam vyjel na podporu Zdeňka Škromacha. "Dostali jsme od lidí tolik slivovice, že kdyby po nás někde odésáci hodili granát, tak vyletíme do vzduchu všichni," pochvaloval si přijetí na Zlínsku expremiér. "Tady se zastavil jen cestou, na kus řeči, protože na jižní Moravě nemá koho podpořit. Teď se chystá jet podpořit premiéra Paroubka," vysvětlil zastávku Zemáku na svém hospodářství Fencl.

Odchodem Zdeňka Koudelky na post náměstka nejvyšší státní zástupkyně Zeman ztratil člověka, za kterého by se na jižní Moravě postavil. Dopřeje si proto chvíli doma. "Teď se stavím na dva dny na Vysočině, kde upozorním své příznivce, aby kroužkováním pomohli dvěma kandidátům, kteří jsou na jinak nevolitelném místě. Zdeněk Jičínský a Jaromír Schling jsou pro mě na Vysočině nejvěrohodnější," řekl expremiér.

Reklama

Výběr článků

Načítám