Hlavní obsah

Migranti Evropě uškodí, míní Zeman a dokládá to na vztahu k ženám

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle prezidenta Miloše Zemana migranti z muslimských zemí Evropu poškodí. Konstatoval to s odkazem na korán, který podle něj ženu ve srovnání s muži ponižuje. Zeman tak reagoval na dotaz týkající se nedávného prohlášení papeže Františka, který řekl, že invaze uprchlíků Evropě prospěje.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Prezident diskutoval rovněž s vedením a studenty chebské pobočky Ekonomické fakulty Západočeské univerzity Plzeň.

Článek

„Já se domnívám, na rozdíl od papeže Františka, že invaze migrantů Evropě uškodí, nikoliv prospěje,“ uvedl Zeman při diskusi s občany v Kynšperku nad Ohří.

„Vzhledem k tomu, že máme Mezinárodní den žen, použiji jediný argument. Žena je v koránu považována za nižší bytost, korán nám dokonce explicitně říká, že muž má právo ženu bít, když neposlouchá, svědectví ženy má poloviční hodnotu před islámským soudem,“ pokračoval prezident. „A to ani nemluvím o zahalování žen, že muž chodí vždy první a žena kráčí za ním, pokud možno s nějakým nákladem, aby byla vytížena. To říkám, právě když je Mezinárodní den žen,“ dodal Zeman a zdůraznil, že nehovoří o radikálním islámu, ale o islámu obecně.

„Korán je svatá kniha pro všechny muslimy, nejenom pro radikály. Že islám vylučuje nebo znesnadňuje činnost ve veřejném životě té krásnější a déle žijící polovině naší populace,“ poznamenal.

Tajné služby na imigrační vlnu neupozornily

Zeman rovněž odpovídal na dotaz, jaký má v souvislosti s migrační vlnou názor na tajné služby. „Vezměte si americkou CIA před 11. zářím - to je taková ostuda - oni se vám dvě letadla nabourají do mrakodrapu na Manhattanu a vy o přípravě tohoto útoku, který vyžadoval úžasné logistické zázemí, materiální vybavení a všechno ostatní, a vy od ostatních tajných služeb nic nevíte,“ podivoval se prezident.

„Tento případ CIA, který můžeme koneckonců abstrahovat i na další tajné služby, bohužel včetně těch našich, to dokazuje, že tajné služby skutečně neupozornily, že se blíží nějaká migrační vlna,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám