Hlavní obsah

Michálek stupňuje kritiku: Odejít by měl Kalousek, myslí si to všichni

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Šéf klubu Pirátů Jakub Michálek přitvrdil svoji kritiku směrem k TOP 09 a předsedovi poslanců topky Miroslavu Kalouskovi. Ve Sněmovně novinářům řekl, že Kalousek by se měl stáhnout do ústraní, protože je nedůvěryhodným politikem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Michálek na pátečním jednání Poslanecké sněmovny.

Článek

Michálek prohlásil, že Kalousek coby předseda poslanců TOP 09 blokuje jakýkoliv úspěch opozice vůči vládě Andreje Babiše (ANO).

Říkají to všechny opoziční strany, jen já jsem jediný, kdo to říká veřejně
Jakub Michálek

„Pan Kalousek by měl jít do ústraní. Má dramaticky větší nedůvěru voličů než ostatní politici v této zemi. Dokud bude v klíčové funkci předsedy klubu, opozice nemůže důvěryhodným způsobem fungovat. Té situaci by to hodně pomohlo,“ prohlásil Michálek.

„Říkají to všechny opoziční strany, jen já jsem jediný, kdo to říká veřejně,“ dodal šéf pirátských poslanců. Vychází prý z průzkumu CVVM, podle kterého Kalouskovi nedůvěřuje 78 procent voličů.

TOP 09 by měla zaniknout, prohlásil Pirát Michálek. Je to tupec, kontruje Kalousek

Domácí

Kalousek Michálkovi vzkázal, že nemá co radit jiným stranám. „Ať se pan Michálek stará o sebe, o svoji stranu a své rodinné zázemí. Já se o sebe postarám sám,“ řekl Novinkám Kalousek.

Do sporu se zapojil i první místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin. Do Michálka se pustil na Twitteru. „Vy teď s AB spolupracujete? Pokud máte problém s politiky demokratických stran, odstupte vy a nechte se nahradit někým, kdo dohodě nebude stát v cestě,” vzkázal šéfovi pirátských poslanců.

Michálek se do TOP 09 pustil v rozhovoru pro Aktuálně. Uvedl, že TOP 09 by měla zaniknout. Kalousek na to konto označil Michálka za tupce.

Reklama

Výběr článků

Načítám