Hlavní obsah

Michaláková se odpoledne sejde se syny, s každým zvlášť

Praha/Oslo

Eva Michaláková se má v pátek odpoledne sejít v Norsku se svými syny, které jí odebraly tamní úřady. Synové ovšem při schůzce pravděpodobně nebudou spolu, ale každý zvlášť. Informovala o tom mluvčí podporovatelů rodiny Kateřina Jurigová. Doba schůzky byla v lednové dohodě se sociálními pracovníky stanovena na 15 minut.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Eva Michaláková

Článek

O tom, že se bude moci se syny setkat, se dověděla teprve před několika dny. V 14:00 by se měla dostavit na určené místo, ze kterého ji sociální pracovníci odvezou za chlapci. Micháláková sama neví, kde přesně se setkání uskuteční.

Podle lednové dohody na setkání měli být oba hoši současně, nakonec je Michaláková ale uvidí nejspíš každého zvlášť. Norští sociální pracovníci oddělení schůzek zdůvodnili podle Jurigové tím, že by starší bratr Denis mohl mít na mladšího Davida špatný vliv. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Norská sociální služba odebrala české matce a otci děti v květnu 2011 pro podezření ze zneužívání a zanedbávání. Policie případ odložila a obvinění nepadlo. Norský soud ale považoval zjištění za závažná a rozhodnutí sociální služby potvrdil. Devítiletý Denis a šestiletý David vyrůstají odděleně ve dvou pěstounských rodinách. Matka je chce získat zpět, zatím ale s odvoláními neuspěla. V prosinci požádala v Norsku znovu o přezkoumání případu.

Podle dřívějšího vyjádření norské advokátky by rozhodnutí mohlo padnout do pololetí.

Michaláková může své děti vidět dvakrát ročně. Naposledy se s nimi setkala loni v březnu, druhá schůzka se už neuskutečnila. Předloni byla matka prý jen s mladším synem. Schůzky původně trvaly dvě hodiny. Letos se po jednání se sociální službou zkrátily na 15 minut, a to údajně na přání staršího chlapce. Mohou být delší, pokud si to děti budou přát.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám