Hlavní obsah

Metro na trase A tři dny nepojede

Praha

Pražské metro od sobotního rána do pondělní půlnoci nepojede na trase A mezi stanicemi Depo Hostivař a Náměstí Míru. V úseku s výlukou se budou vyměňovat dvě výhybky a opravovat napájecí kabely. Trasu metra v tomto úseku bude kopírovat zřízená tramvajová linka XA.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Metro mezi stanicemi Depo Hostivař a Můstek začne jezdit až v úterý ráno.

Článek

Pojede ze stanice I. P. Pavlova přes Náměstí Míru a Floru na Želivského. Konečnou bude mít ve stanici Nádraží Strašnice. Kvůli přerušení provozu metra budou autobusové linky 111 a 329 prodlouženy ze Skalky na Strašnickou, linky 223, 263, 266, 364 a 366 budou ze zastávky Depo Hostivař pokračovat až na Želivského. Změny se dotknou i spojů na lince 125.

Víkendová výluka na trase A je jednou z několika, ke kterým letos pražský DPP v metru přistoupil. Minulý týden měla trasa A výluku mezi stanicemi dejvická - Můstek.  Důvodem tehdy bylo přepojování zabezpečovací zařízení, které bylo kvůli prodloužení linky metra do Motola nahrazeno elektronickým.

Ve druhé polovině října nejezdilo metro kvůli opravám na trase C mezi stanicemi Muzeum a Budějovická. O uplynulém víkendu byla zase výluka na trase A mezi stanicemi Dejvická a Můstek. O Velikonocích metro nejezdilo na celé trase A, dopravní podnik tehdy opravoval několik výhybek najednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám