Hlavní obsah

Meteorologové varují před ledovkou a slibují i sněžení

Novinky, jas
Aktualizováno

Od čtvrtečního večera až do pátečního rána by si měli dát řidiči pozor na mrznoucí srážky, které mohou na silnicích vytvářet ledovku. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v této souvislosti výstrahu pro západ a jihozápad Čech.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Článek

„Ve čtvrtek večer bude od západu postupovat z Německa do Čech pásmo sněžení nebo mrznoucích srážek. Zpočátku budou převažovat mrznoucí srážky doprovázené tvorbou ledovky,” upozornili meteorologové, podle nichž se postupně budou srážky měnit ve sněhové.

Do pátečního rána by mohly v západní polovině Čech napadnout až tři centimetry nového sněhu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Varování platí pro Středočeský, Karlovarský, Ústecký, Plzeňský a Jihočeský kraj od čtvrtečního podvečera do pátečního rána.

Za změnou počasí stojí tlaková výše nad severovýchodní Evropou, díky níž k nám bude proudit studený vzduch od severovýchodu až východu. K ní se přidá ještě zmiňovaný postupující frontální systém, který z Německa přinese mrznoucí srážky i pozdější sněžení.

Reklama

Výběr článků

Načítám