Hlavní obsah

Měl být v izolaci, s covidem se proháněl zdrogovaný po Olomouci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Příliš starosti si nedělal z nařízené izolace kvůli nemoci covid-19 třicetiletý muž. Místo aby seděl doma, zdrogovaný jezdil minulý pátek po Olomouci s autem, až jej zastavila policejní hlídka, kterou na sebe upozornil dopravním přestupkem. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„V pátek krátce před jednou hodinou odpolední zastavila policejní hlídka v Olomouci osobní motorové vozidlo, jehož řidič v průběhu jízdy nerespektoval jedno z dopravních značení. Řidič se mimo jiné podrobil orientačnímu vyšetření, zdali není pod vlivem omamných a psychotropních látek, s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu 30letý řidič odmítl,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. „Nad rámec silniční kontroly zjistili, že muž měl být pozitivně testován na onemocnění covid-19 a Krajská hygienická stanice Olomouc mu nařídila izolaci, a to až do 6. května. Ve vozidle s ním cestovaly další dvě osoby,“ konstatovala Vaňharová.

Autobusák v Olomouci boural se 3,5 promile, hned mu sebrali řidičák

Krimi

Olomoučtí policisté podle ní zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření nakažlivé lidské nemoci. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí mladému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ dodala mluvčí s tím, že přestupek, kterého se řidič dopustil při řízení motorového vozidla, bude řešit příslušný správní orgán.

Reklama

Výběr článků

Načítám