Hlavní obsah

Mejdan veteránů bude na pražském Alšově nábřeží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prestižní průjezd veteránů pořádaný firmou Louis Vuitton Prahou bude završen na Alšově nábřeží. Původně se měla slavnost konat na Karlově mostě, po vlně kritiky však městská rada stanovila takové podmínky, jaké organizátor nebyl schopen splnit. Vybral si tedy nábřeží, ze kterého je přímý výhled na Karlův most a na Pražský hrad.

Článek

Veřejnosti a památkářům na původním záměrů pořadatelů vadilo, že by byl Karlův most na několik hodin zcela uzavřen. Mezi dalšími lokalitami byl Čechův most, Dvořákovo nábřeží, Letná nebo Strahovské zahrady. [celá zpráva] Hovořilo se také o Mánesově mostě a o Žofíně.

Skutečnost, že by se slavnost měla konat na Karlově mostě, kritizovali mimo jiné ministr kultury Vítězslav Jandák, někteří senátoři, pražští politici i cestovní kanceláře. Most měl být uzavřen na několik hodin v sobotu a v neděli 9. a 10. září. Už od 6. září se tam měla stavět dekorace. Městská rada ale uvedla, že památka uzavřena být nesmí a její zábor se může uskutečnit jen 9. září. [celá zpráva]

Nájemní smlouvu na most podepsala s organizátory Technická správa komunikací, se záborem souhlasil úřad Prahy 1. Podle mluvčího radnice Prahy 1 Jana Šlajse jsou už podepsány nové nájemní smlouvy a vydána potřebná rozhodnutí, aby firma mohla galavečer na Alšově nábřeží uspořádat. Jsou připravena i bezpečnostní opatření, řekl mluvčí. Okolní památky, jako je Karlův most a Hergetova cihelna, budou zvláštně nasvíceny, aby poskytovaly nevšední pohled, dodal.

Veteráni pojedou do Prahy z Budapešti přes Rakousko. Budou končit na Hradčanském náměstí. V pátek 8. září se zastaví na zámku v Hluboké nad Vltavou. Z jízdy vznikne film, který se bude podle pořadatelů vysílat po celém světě.

Reklama

Související články

Luis Vuitton v novém formátu

Obchod značky Luis Vuitton v jeho novém, větším formátu představili ve čtvrtek zástupci firmy. Obchod má novou adresu v prestižní pražské Pařížské ulici, která...

Luxus se v Praze zabydluje pomalu, ale jistě

Značkové hodinky, parfém, kabelka, obuv nebo i dokonalý chrup mohou prý vypovídat o tom, k jaké sociální skupině člověk patří. Z prestižní, špičkové kvality...

Výběr článků

Načítám