Hlavní obsah

Manažer ČEPS si nechá za milióny opravit kancelář, tvrdí server. Státní podnik to odmítá

Aktualizováno

Jakub Skavroň, který je od června členem představenstva provozovatele energetické přenosové soustavy ČEPS a který má blízko k premiéru Andreji Babišovi, si krátce po usednutí do křesla vyžádal rekonstrukci ředitelské kanceláře. Ve čtvrtek o tom informoval server Neovlivní.cz s tím, že práce vyjdou na několik miliónů. Firma však tvrdí, že je vše jinak a úpravy, o nichž stále nebylo rozhodnuto, jsou součástí dlouhodobého plánu.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Skavroň

Článek

Skavroň v červnu nahradil v představenstvu ČEPS Vítězslava Kulicha, jehož v lednu odvolal tehdejší ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner.

Investice do rekonstrukce ředitelské kanceláře má být jedním z jeho prvních počinů. Podle interních dokumentů, na něž se server odvolává, byla cena rekonstrukce předběžně vyčíslena na tři milióny korun. Následně mělo kvůli dalším požadavkům dojít k jejímu navýšení až na pět miliónů.

Nesmysl, ohradila se firma

Skavroň rekonstrukci nepopřel, ale tvrdí, že její cena zatím nebyla stanovena a že se nejedná o jeho iniciativu. Mluvčí státního podniku Hana Klímová odpoledne doplnila, že „projekt nebyl zahájen a tudíž ani naceněn”. „Informace o výši reálných finančních nákladů se pohybují v rovině fabulace a jsou zcela zavádějící,” dodala.

Společnost se proti informacím serveru zásadně ohradila s tím, že jsou vytrženy z kontextu. „V areálu společnosti ČEPS na Bohdalci v Praze v současné době probíhá předpřípravná konzultační fáze plánu úpravy dvou kancelářských místností a jedné konferenční místnosti s cílem rozšířit počet pracovních míst ze současných tří na pět formou open space,” vysvětlila Klímová.

Podle ní jsou navíc nynější úpravy součástí „dlouhodobého projektu na rozšíření a optimalizaci kancelářských prostor společnosti, v rámci kterého již od roku 2017 rovněž probíhá v centrále společnosti na Bohdalci výstavba přídavné administrativní budovy”. „Nyní se řeší variantní návrhy na úpravy a rozhodnutí o možné budoucí realizaci projektu,” dodala mluvčí.

Pracoval pro Křetínského i Babiše

Skavroň, který v minulosti pracoval pro Energetický průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského, je od loňského roku coby zástupce ministerstva financí i v dozorčí radě České exportní banky.

Hospodářské noviny uvedly, že Babišovi radil při plánovaném prodeji elektrárny Počerady společnosti Vršanská uhelná ze skupiny Czech Coal, kterou ovládá Pavel Tykač. Prodej dozorčí rada ČEZ neschválila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám