Hlavní obsah

Lucinka podstoupila převazy, může na další plastickou operaci

PRAHA

Dvouletá Lucinka, kterou 7. června v areálu vinohradské nemocnice v Praze přejel autem vedoucí lékař novorozeneckého oddělení tamní kojenecké kliniky Jan Karas s 3,28 promile alkoholu v krvi, podstoupila v sobotu a v pondělí převazy. Lékaři konstatovali, že transplantovaná kůže dobře přilnula a zdravotní stav děvčete je uspokojivý.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto: Lipno je mezi oblíbenými místy nizozemských kempařů.

Článek

"Zdá se, že nic by nemělo bránit tomu, aby šla ve středu na druhou plastickou operaci," řekl dnes mluvčí Thomayerovy nemocnice v Praze Petr Mach.

Ve středu odpoledne chtějí plastičtí chirurgové z vinohradské popáleninové kliniky Lucince na levou nohu transplantovat kůži z pravého stehna. Lucie už dýchá sama a komunikuje s rodiči. Zatím ale není z nejhoršího venku. "Pořád je to stav, kdy se to může zvrátit," upozornil již dříve mluvčí.

Děvče srazil 7. června lékař Jan Karas v areálu vinohradské nemocnice. Jeho auto přimáčklo dívku ke kolu stojícího nákladního vozu. Bezprostředně po nehodě se ukázalo, že měl v krvi 3,28 promile alkoholu.

Doktor Karas už byl obviněn policií z těžkého ublížení na zdraví. Hrozí mu rovněž, že zaplatí veškeré náklady na léčbu Lucinky, protože měl alkohol v krvi. Tyto náklady zřejmě půjdou do statisíců. [celá zpráva]

Dítě utrpělo zranění hlavy, orgánů a nohy. Velký zákrok už prodělala Lucie před více než dvěma týdny. Na 25 procentech těla jí odborníci transplantovali umělou kůži; specialisté popáleninové kliniky operovali kůži na lýtku, stehnu a části zad.

Reklama

Související články

Opilého lékaře začala stíhat policie

Lékař gynekologicko-porodnického oddělení Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Jan Karas, který v pondělí srazil v nemocnici matku s dvouletým dítětem,...

Dvouletá Lucinka stále bojuje o život

Dvouletá Lucinka, kterou před týdnem v areálu vinohradské nemocnice přejel šéflékař novorozeneckého oddělení Jan Karas, stále bojuje o život. Pokud to její...

Výběr článků

Načítám