Hlavní obsah

Limit pro vícepráce se zvýší, poslanci souhlasili s návrhem Senátu

• Aktualizováno
Novinky, jas

Poslanci v úterý podpořili novelu zákona o veřejných zakázkách, která navyšuje limit dodatečných víceprací stejnému dodavateli z 20 na 30 procent. Poslanci se nicméně shodli, že je potřeba připravit novou normu. Tu avizovala i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Článek

Někteří poslanců varovali, že zvýšení limitu napomůže korupci, další poukazovali na skutečnost, že další země EU mají limit na 50 procentech. V této výši jej chce mít i ministerstvo pro místní rozvoj, které připravuje novelu, jež by měla začít platit od dubna příštího roku.

Novela má rovněž zjednodušit hodnocení tendrů. Přihlížet se bude k více kritériím a ne jen nabízené ceně. Nově rovněž nebude nutné zrušit zadávací řízení v případě jediné nabídky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Poslanci v úterý rovněž podpořili i senátní návrh zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. Ten omezuje možnost zneužívání odkladného účinku žalob v procesu posuzování vlivů staveb na životní prostředí (EIA).

Obě novely dostane k podpisu prezident.

Reklama

Výběr článků

Načítám