Hlavní obsah

Lidovci jdou do voleb s tváří režiséra Hřebejka

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejznámějších režisérů, autor Pelíšků a Musíme si pomáhat, Jan Hřebejk se chystá v parlamentních volbách dát hlas KDU-ČSL. Vyplývá to z předvolebních novin, které se lidovci chystají vydávat. Jedno z pilotních čísel má Právo k dispozici.

Článek

Hřebejk stoupencům Klidné síly do jejich novin pojmenovaných Kliďas napsal, že je bude volit již poněkolikáté. "Styl této strany považuji za neagresívní a principiální." Dodává, že se tak rozhodl i přesto, že není natolik konzervativní, aby plně souhlasil s lidoveckým programem. Vedle Hřebejka se k podpoře KDU-ČSL přiznává i spisovatel Ludvík Vaculík, který by tím chtěl napomoci "srazit moc ČSSD a ODS".

Vedle známých osobností, které podporují lidovce, se na stránkách Kliďasu objevují i lidovečtí politici v nezvyklých rolích. "Chceme představit politiky z lidské stránky a odlehčenou formou," řekl Právu mluvčí KDU-ČSL Ondřej Jakob. Dodal, že zatím vytvořili pilotní číslo, které budou distribuovat v středních Čechách.

Čtenáři se v prvním Kliďasovi dozvědí, že předseda lidovců Miroslav Kalousek na stará kolena rád zahradničí, a také že si se zesnulým ministrem kultury Pavlem Dostálem vyměňoval lechtivé říkačky. Vedle křížovky nechybí hvězda lidovců, extrenér Sparty František Straka, který je lídrem KDU-ČSL v Karlových Varech. Straka v rozhovoru uvedl, že za vrchol své kariéry by považoval, kdyby mohl vést českou fotbalovou reprezentaci.

Do voleb chystají podle Jakoba vydat dvě čísla, která budou mít speciální přílohy v každém regionu. Šířit mezi voliče by noviny měli kolportéři KDU-ČSL, na základně kontraktu i Česká pošta a měly by se objevit jako přílohy regionálních periodik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám