Hlavní obsah

Lidovci chtějí zvítězit ve třech krajích a posílit senátní klub. Bělobrádek zahájil kampaň

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek si při zahájení kampaně před podzimními krajskými a senátními volbami rýpnul do svých koaličních partnerů z ČSSD a hnutí ANO. Uvedl, že KDU-ČSL se drží regionálních témat a nemusí se prezentovat skrz své celostátní lídry.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Bělobrádek (uprostřed) se zástupci KDU-ČSL při zahájení volební kampaně pro nadcházející krajské a senátní volby

Článek

„Ve volebním programu pro krajské a senátní volby se držíme regionálních témat. Kandidáti znají místní problémy a nemusí se schovávat za centrální tváře na billboardech,“ řekl vicepremiér.

Narážel tak na sociální demokraty a hnutí ANO, kteří se na plakátech prezentují především skrz své lídry - premiéra Bohuslava Sobotku a ministra financí Andreje Babiše. Tvář předsedů využívá na billboardech ale i opoziční ODS či TOP 09.

Jsem přesvědčen, že náš senátní klub bude druhý nejsilnější, ne-li nejsilnější
Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL)

Prioritou do krajských voleb je pro lidovce rodina. „Pokud budeme v krajských radách, budeme prosazovat, aby byly umožněny částečné úvazky maminkám, aby mohly skloubit práci s výchovou dítěte. Na úřadech a v městských firmách je možné vytvořit více menších úvazků,“ nastínil Bělobrádek.

Představuje si, že jeho strana by mohla zvítězit ve třech krajích. S ještě větším úspěchem počítá v senátních volbách. „Jsem přesvědčen, že náš senátní klub, který je nyní třetí nejsilnější, bude druhý nejsilnější, ne-li nejsilnější,“ konstatoval na úterní tiskové konferenci.

Nejsilnější senátní klub má v současné době ČSSD. Ta obhajuje i 11 hejtmanských křesel, na řadu z nich si ale brousí zuby ANO. Druhou nejsilnější frakcí v Senátu je ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám