Hlavní obsah

Lidi už nezajímá, co pijí, hlavně že to má co nejvíc procent

Právo, Pavel Karban
Ostrava

Z každých druhých dveří se line nějaká hudba, část návštěvníků korzuje, jiní stojí klidně uprostřed ulice a klábosí. Tak to v sobotu po 22. hodině vypadalo na slavné ostravské Stodolní ulici. I té se už dotkla více než týden trvající prohibice na alkohol od 20 procent nahoru. Zákaz prodeje destilátů poznává obsluha restaurací a barů nejen na tržbách, ale i na stoupající poptávce po pivu, vínu a sladkých a ochucených destilátech, které mají méně než 20 procent alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Stodolní ulice v Ostravě

Článek

„Pivo, víno, sekty. Míchané nápoje neděláme, to nejde,“ řekla v sobotu večer barmanka Sydney Clubu Gabriela Hurtová. Potvrdila, že kdyby lidé pili „tvrdé, tak by byly vyšší tržby“.

„Nejvíce se za poslední týden zvedl prodej sektů, dřív jsme prodali dva za večer. Teď i 15,“ prozradila.

Lidi se už neptají, co máme, ale co má více procent
barmanka

V bývalém Korzu, dnes Harley’s Retro baru, frčí podle Denisy, která je jednou z obsluhujících dívek, momentálně nejvíc víno. „Bílé. Když už přijde na někoho krize a potřebuje něco tvrdého, tak nejčastěji skončí u melounové vodky. Pije se i hrušková, puschkin a pivo,“ prozradila dívka za barem. Prodat zakázaný „tvrdý“ alkohol si prý nikdo netroufne. „Kontroly chodí, zrovna dneska tu byla.“

Také Andrea, usměvavá barmanka baru Floridita potvrdila, že hosté byli nuceni „přesedlat“ na sladké alkoholické destiláty. „Pivo jde pořád stejně, ale slaďárny stouply. A taky martini se pije víc,“ řekla a pokračovala.

„Hlavně ale ta lepidla. Lidi se už neptají, co máme, ale co má více procent. A to sladké berou ne po panácích, ale rovnou po flaškách,“ smála se Andrea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám