Hlavní obsah

Lidé se skládají na dluh Jana Fischera, i po velkých částkách

Novinky, val

Ačkoli je dávno po volbách a prezidentská kampaň Jana Fischera skončila, na jeho transparentní účet přibývají další peněžité dary. Lidé mu přispívají na několikamiliónový dluh, který Fischerovi po volbách zbyl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Fischer

Článek

Zůstatek na Fischerově transparentním účtu činí k středečnímu podvečeru zhruba 100 tisíc korun. Poslední částky doputovaly během posledního týdne. Většinou se jedná o stokorunové či tisícikorunové částky od nezávislých dárců. Výjimkou je právník Daniel Paľko, který už před volbami Fischerovi poslal milión a půl a v úterý přidal dvě stě tisíc.

Přispěvatelé k vkladům většinou připisují vzkazy, v nichž vyjadřují Fischerovi podporu. „Pane Fischere, vážím si vás i pana profesora Pirka (předseda volebního výboru v týmu J. F. - pozn. red.). Dar není velký, ale velmi si přeji, abych s ním nezůstala sama,“ napsala například dárkyně tisícikorunového příspěvku. „Volil jsem vás. Vy jste prohrál, takže já asi také. Hlavu vzhůru!“ vzkázal zase dárce pěti tisíc korun.

I tak ale z Fischerova účtu mnohem častěji peníze mizí, a to v daleko větších sumách. Na výlohy spojené s volební kampaní má totiž bývalý prezidentský kandidát doplatit několik miliónů korun. [celá zpráva]

Fischer v úterý odletěl na dovolenou do Spojených států. Jak řekl MF Dnes, sehnal již sponzora, který by měl dlužnou částku uhradit. Jeho jméno ale tají.

Reklama

Související témata:

Související články

Schwarzenberg: Fischer změnil názor

Prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg v pondělí večer vydal prohlášení k vyhlášení nepřímé podpory Jana Fischera kandidatuře Miloše Zemana. Schwarzenberg...

Výběr článků

Načítám