Hlavní obsah

Lidé mají o Egypt stále zájem, mění jen místo pobytu

PRAHA

Do České republiky se v pondělí vrátilo několik set turistů, kteří se rozhodli kvůli sobotním teroristickým útokům přerušit svou dovolenou v Egyptě. Další přiletí v noci. Stovky lidí do egyptského letoviska ale v pondělí na dovolenou odletěly. Měli možnost zájezd zdarma zrušit nebo vyměnit. Někteří toho využili.

Článek

"Nikdo z 239 klientů nevyužil nabídky na předčasný návrat zpět domů a všichni pokračují ve své dovolené. Stejně tak i většina klientů, kteří mají odletět, zatím svou dovolenou nemění," sdělil mluvčí cestovní kanceláře Fischer Dan Plovajko.

Doplnil, že lidé si mohou termín dovolené bezplatně posunout, případně se rozhodnout pro jiné místo v Egyptě nebo úplně jinou zemi. "Během dnešního dne 18 klientů změnilo svůj pobyt z Sharmu na Tabu. Jedna rodina poletí místo do Sharmu na Kanárské ostrovy a jedna na Mallorcu." doplnil Plovajko.

Cestovní kanceláře se původně obávaly, že lidé budou zájezdy do Egypta hromadně rušit, nyní zjišťují, že tomu tak není, lidé se spíš informují, zda a jak bude zájezd probíhat.

"Rušení zájezdů zatím není hromadné. Co mám zprávy od kolegů, tak může jít tak o jedno procento lidí," uvedla majitelka kladenské cestovní agentury LC Kontakt Romana Literová.

Zájem o jiná místa v Egyptě

Zaměstnankyně cestovní kanceláře Exim Tours řekla, že lidé odlétají na zájezdy už zaplacené a dojednané, žádné nové si v Šarm aš-Šajchu ale neobjednávají. O jiná letoviska, například Hurghadu, která leží na opačné straně Rudého moře, ale zájem mají.

V Egytpě je nyní 1500 až 2000 českých turistů. Lidé sem většinou jezdí s cestovními kanceláři, jen výjimečně "na vlastní pěst".

Sobotní exploze v Šarm aš-Šajchu si vyžádaly 88 mrtvých, mezi nimi je i mladý muž z Česka. Jde vůbec první českou obětí teroritsckých útoků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Z Egypta se vrátili otřesení turisté

Šest minut po půlnoci přistál na ruzyňském letišti speciál ČSA se stovkou turistů z egyptského Šarm aš-Šajchu, kde si v v noci z pátku na sobotu vyžádaly...

Druhý speciál ČSA přivezl z Egypta 76 lidí

V pondělí ráno se z Egypta vrátil druhý speciál, který do oblasti Šarm aš-Šajch, kde při sobotním teroristickém útoku zahynulo 90 lidí, včetně jednoho občana...

Výběr článků

Načítám