Hlavní obsah

Letos již na přejezdech zemřelo stejně lidí jako za celý rok 2009

– Praha

Letos již zemřelo na železničních přejezdech 38 lidí, tedy stejně jako za celý loňský rok. Roste i počet zraněných, informovala v neděli Drážní inspekce. Smrtelná nehoda se stala i dnes, u Černošic srazil na přejezdu vlak člověka, závory byly dole, světelná signalizace fungovala, řekl náměstek generálního inspektora Jan Kučera.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Na železničních přejezdech v tomto roce zahynulo již 38 osob. Ilustrační foto.

Článek

Loni zahynulo na přejezdech od 1. ledna do 26. září 26 lidí, počet mrtvých se tak v tomto období meziročně zvýšil o 46 procent. Zraněných je o 35 procent víc, loni utrpělo v uvedeném období zranění 63 lidí, letos již 85. Tolik jich přitom v roce 2009 bylo zraněno za celý rok.

Nárůst eviduje Drážní inspekce také v počtu nehod, minulý rok se jich na přejezdech od ledna do 26. září stalo 168, letos 195. V roce 2009 byla smrtelná průměrně každá sedmá nehoda, letos je to každá pátá.

Drážní inspekce v neděli proto Kučerovými ústy znovu upozornila řidiče na to, že vlaky mají přednost a že "zákony fyziky jsou neměnné a jen těžko se řidiči mohou přetlačovat s mnohatunovými kolosy jedoucími až 160 kilometrů v hodině".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám