Hlavní obsah

Letecké záběry: Nedělní sněhová nadílka v hlavním městě

– Praha

České kraje zasáhlo v neděli silné sněžení. Z nebe padal většinou mokrý sníh. Lámal stromy, které padaly na dráty elektrického napětí. Bez elektřiny se ocitly tisíce domácností hlavně na jihu a západě Čech a také ve Středočeském kraji.

Letecké záběry zasněžené PrahyVideo: aktu.cz

 
Článek

Komplikovaná byla situace na silnicích, mnohde byly vyjeté koleje. odklizené cesty zase brzy zapadaly. Kladno dokonce vyhlásilo kalamitní stav.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Okolí Hlavního nádraží v Praze

Hustě sněžilo i v Praze, kde byla, stejně jako jinde, komplikovaná doprava. Sníh ležel na silnicích a chodnících, během dne se z něj postupně stávala břečka.

Provoz muselo omezit pražské ruzyňské letiště, sedm letů bylo odkloněno do Brna či do Vídně. "Postupně se ty odkloněné lety vracejí do Prahy," uvedl odpoledne mluvčí letiště Roman Pacvoň.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Zasněžené okolí Václavského náměstí

V Praze měly problémy také autobusy MHD, jezdily nepravidelně, některé příměstské linky ani nevyjely. Kolem 16:00 se situace podle dopravního podniku vrátila k běžnému nedělnímu provozu.

BEZ KOMENTÁŘE: V neděli ráno hustě sněžilo i v PrazeVideo: Novinky

Sníh z ulic odklízelo od páté hodiny ranní více než 120 vozů údržby, situaci ale komplikoval vítr a neustávající sněžení.

Odpoledne sněžení ustalo, během pondělní noci se přesune na Moravu.

BEZ KOMENTÁŘE: Sněžení na západě Čech Video: Patrik Biskup, Právo

Anketa

Způsobilo vám nedělní sněžení nějaké komplikace?
Ano
12,1 %
Ne
87,9 %
Celkem hlasovalo 3541 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám