Hlavní obsah

Lessy podal stížnost proti obvinění

Praha

Bývalý policejní prezident Petr Lessy, který ve funkci i u policie skončil poté, co jej Generální inspekce bezpečnostních sborů ve středu obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby a pomluvy, podal v pátek proti zahájení stíhání stížnost. Řekl jeho advokát Tomáš Sokol. Stížnost odůvodní do týdne.

Foto: Petr Horník, Právo

Policejní prezident Petr Lessy

Článek

Advokát uvedl, že Lessy ani on zatím nemají přístup ke spisu, což vyšetřovatelé vysvětlují taktickými důvody. "Požádal jsem státního zástupce o přezkum tohoto rozhodnutí," podotkl advokát. Kromě toho chce Lessy podat proti ministrově rozhodnutí o propuštění takzvaný rozklad.

Lessy skončil ve funkci ve středu po devatenácti měsících. Kubice ho propustil ze služebního poměru téměř okamžitě. Stíhán je kvůli tomu, že v deníku Právo mluvil o šéfovi zlínské krajské policejní správy Bedřichu Koutném a jeho náměstkovi Jaroslavu Vaňkovi v souvislosti s kauzou takzvaného Toflova gangu.

Uvedl, že jeden z obviněných údajných členů brněnského policejního gangu Rudolf Setvák zametal v minulosti jako pracovník inspekce oznámení na tehdejšího náměstka ředitele brněnské policie Vaňka. Lessymu hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám