Hlavní obsah

Lessy mi odchod oznámil, jeho obrat mě ale nepřekvapuje, řekl Kubice

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr vnitra Jan Kubice v úterý potvrdil informace Práva, že mu policejní prezident Petr Lessy v červnu oznámil svůj úmysl skončit v září v čele policie. Oba se podle jeho slov dohodli, že informaci nebudou zatím ventilovat. Podle Kubice však Lessy tuto dohodu porušil, což jej nepřekvapilo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice (nestr.) a policejní prezident Petr Lessy

Článek

„Nezaznělo slovo slib, ale naznačil, že v září skončí,“ uvedl Kubice ve vysílání České televize a dodal, že nebude na konec Lessyho tlačit. Situace je podle jeho slov natolik vyhrocená, že by nebylo dobré „házet do ohně další kanystr s benzínem“.

Kubice uvedl, že mu Lessy svůj záměr oznámil v červnu, když s ním chtěl zahájit řízení o odebrání osobního ohodnocení. Ministr od něj podle svých slov upustil právě proto, že policejní prezident oznámil odchod z funkce.

Lessy jakoukoliv dohodu s ministrem popřel. [celá zpráva]

Podle Kubiceho není Lessyho popření červnové „dohody“ překvapivé. „Vždycky to takhle dopadlo,“ dodal s odkazem na předchozí spory, které s šéfem policie vedl.

Chybí koncepce policie, vyčítá ministr Lessymu

Lessy podle něj nebyl schopen předložit koncepci policie a k redukci počtu policistů na nynější stav došlo „samospádem“ a nikoliv manažerskými zásahy vedení. Kvůli tomu má sbor nadbytek funkcionářů a málo lidí v činné službě. Kubicemu se nelíbí ani to, že se Lessy začal opírat o odbory.

Lessyho v úterý kritizoval i premiér Petr Nečas (ODS), který se ohradil proti "provolání", v němž se policejní prezident obrátil na policisty s tím, aby nepodléhali politickým tlakům. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám