Hlavní obsah

Lessy by mohl do Bratislavy, spekuluje tisk

• Aktualizováno
Právo, Josef Koukal

Dvojvládí na policejním prezidiu by mohl ukončit odchod Petra Lessyho na místo policejního přidělence v Bratislavě. Uvedl to na svém webu časopis Respekt s odvoláním na nezávislé zdroje. Lessy se k této informaci pro Právo odmítl vyjádřit.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Lessy

Článek

„Podle informací potvrzených z několika nezávislých zdrojů oznámí Petr Lessy v nejbližších dnech, že končí jako policejní prezident a přijme nabízené místo policejního přidělence v Bratislavě,“ uvedl Respekt s tím, že na Slovensko by se měl Lessy přesunout v únoru.

„K Respektu a zejména panu Spurnému se nebudu nijak vyjadřovat,“ komentoval to policejní prezident. „Nevím, jestli má pro mne pan Spurný ještě nějaké další nabídky, kam si přeje, abych šel,“ podotkl.

Také ministr Pecina zpochybňuje zdroj informace, k jejímu obsahu se však jednoznačně nevyjádřil. „Gratuluji ke spolehlivému zdroji informací. Ještě mrkněte na AHA,“ sdělil Právu v SMS zprávě. Na dotaz, zda může možnost Lessyho vyslání na Slovensko vyvrátit, už nereagoval.

Reklama

Související články

Zeman: Policejní prezident je jen jeden

Prezident Miloš Zeman v neděli uvedl, že nejlepším řešením krize na postu policejního prezidenta by bylo vypsání výběrového řízení. Podle něj policie dva...

Výběr článků

Načítám