Hlavní obsah

Lékaři Havlovi ubrali antibiotika

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V léčení exprezidenta Václava Havla nastal určitý zlom. Ve čtvrtek mu lékaři vysadili část antibiotik. Razantní léčba se tak zmírnila. Lékaři však vzhledem k budoucímu stavu exprezidentza stále šetří s optimismem.

Článek

 „Je opět o trochu lepší, cítí se dobře. Došlo k částečnému zlomu. Žádné další komplikace nenastaly, a tak bylo možné vyřadit z léčby některá antibiotika,“ řekl Právu Martin Holcát, šéf lékařského konzilia, které v pražské Motolské nemocnici o Havla pečuje.

„Razantní antibiotická léčba se tak změnila na mírnější,“ dodal s tím, že Havlův stav je stále vážný. Dál tedy zůstává na oddělení ARO ve specializovaném boxu. Kdy se zcela vyléčí ze zánětu plic, není tedy jasné a lékaři se brání jakémukoli výhledu.

Také stále trvají na tom, že se nedá s určitostí říci, že se zdravotní stav pacienta bude vyvíjet již jen k dobrému. „Riziko infekce stále trvá,“ řekl Holcát.

K Havlovi, vyjma nejbližších rodinných příslušníků, jsou stále zakázány jakékoliv návštěvy. „Je to proto, že počet nemocných chřipkou stoupá a nechceme, aby někdo tento virus přenesl na pana prezidenta,“ vysvětlil Holcát.

Dodal, že Václav Havel pravidelně provádí dechovou rehabilitaci a v závislosti na zlepšení jeho stavu lékaři zvyšují pohybovou zátěž.

Reklama

Související témata:

Související články

Havel v noci dobře spal, jeho stav se zlepšil

Zdravotní stav exprezidenta Václava Havla se mírně zlepšil, stále však zůstává vážný. Havel v noci dobře spal, informovala dopoledne mluvčí Fakultní nemocnice...

Výběr článků

Načítám