Hlavní obsah

Lékaře do práce odvezou strážníci s majákem, nabídla Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lékaři v nemocnicích v hlavním městě by se ve čtvrtek mohli do práce dostat ve vozech městských strážníků. Tuto službu jim nabídlo hlavní město Praha kvůli plánované stávce v dopravě, kterou pořádají odbory.

Článek

"Praha si je plně vědoma nezbytnosti poskytování zdravotní péče a zachování její kontinuity i za takto mimořádných událostí. Naším cílem je především eliminovat dopady stávky na zdraví či životy Pražanů," uvedl náměstek primátora pro zdravotnictví Ivan Kabický.

O pomoc mohou požádat přímo zdravotnická zařízení.

Nabídka se týká především lékařů, kteří budou v době stávky zajišťovat nejnutnější zdravotní péči. Kabický vyjmenoval například obory jako neonatologie nebo traumatologie.

Už dříve se Praha dohodla se zdravotnickou záchrannou službou na posílení posádek a sanitních vozů v den stávky.

Dopravní odbory se chystají stávkovat ve čtvrtek, stávka potrvá 24 hodin. V hlavním městě nevyjede MHD, odbory chtějí zastavit i provoz metra, i když vedení dopravního podniku se snaží, aby byl alespoň částečně zachován. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám