Hlavní obsah

Lázně Poděbrady otevřou v letošním roce nový hotel

Právo, ČTK, rap
Poděbrady

Co nejvíce klientů se snaží nalákat Lázně Poděbrady, kam se tradičně jezdí léčit lidé se srdečními nemocemi. V první polovině letošního roku tady otevřou nový hotel. Ponese jméno manželky zakladatele lázní, kterým byl Arnošt Filip Hohenlohe.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lázně Poděbrady staví nový hotel, otevřou ho v první polovině letošního roku.

Článek

Hotel Chariclea nabídne ubytování 90 klientům. Hotel vznikl přestavbou budovy bývalých centrálních lázní, která byla nevyužívaná. Bude mít čtyři nadzemní podlaží, ve wellness centru budou i masážní bazény, dvě sauny i Kneippův chodník vhodný pro rehabilitace.

„Lázním se daří, roste zejména komerční klientela, která jezdí jak na léčebné pobyty, které si platí sama, tak na wellness pobyty. Hodně nám stoupají pobyty s kulturou, máme tu spoustu koncertů,“ řekl obchodní ředitel a místopředseda představenstva Lázní Poděbrady Ondřej Odcházel.

Náklady na obnovu hotelu podle něj činí desítky milionů korun. V roce 2019 navštívilo lázně asi 25 tisíc klientů, jde o zhruba desetiprocentní nárůst ve srovnání s předchozím rokem. Lázně by chtěly toto množství klientů do budoucna uchovat, případně ještě zvýšit. Kapacita lázní činí 821 lidí, po otevření nového hotelu přesáhne 900. „Máme 459 pokojů,“ upřesnil Odcházel.

V roce 2018 lázně zrekonstruovaly místnosti pro koupele, šlo o první etapu rozsáhlé rekonstrukce areálu lázní. Po dokončení hotelu má být rekonstruována také galerie Ludvíka Kuby. Hotovo má být ještě v letošním roce. Plánuje se například také oprava kongresového centra, v příštím roce by měl modernizací projít hotel Zámeček.

Náchod je opět lázeňským městem

Cestování

V roce 2020 se tady plánují například koncerty Hany Zagorové nebo Moniky Absolonové. Lázně poskytují různé druhy koupelí, masáže, zábaly a také řadu procedur, které jsou prováděny pouze po konzultaci s lékařem. Společnost Lázně Poděbrady je největší poskytovatel lázeňské péče ve Středočeském kraji, fungují od roku 1908.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám