Hlavní obsah

Langer prověří, zda se vynáší informace v kauze Čunek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr vnitra Ivan Langer nařídil prověřit, zda někdo nevynáší informace o údajné korupční kauze vicepremiéra Jiřího Čunka (KDU-ČSL). Langer to řekl ve čtvrtek Frekvenci 1. Ministrovi vadí, že se informace ze spisu dostávají na veřejnost.

Článek

"Co mě maximálním způsobem znepokojuje, jsou informace v médiích, které zjevně musí pocházet z vyšetřovacího spisu a já chci, aby v této věci bylo naprosto jasno, a proto jsem taky uložil provést prověrku, zda někdo nevynáší informace, které nemají být určeny veřejnosti," řekl stanici Langer.

Langera podle všeho znepokojila hlavně informace, která souvisí s Čunkovým občanským průkazem. Ačkoli by tento průkaz nahlášený jako ztracený, figuruje se v dokumentu o vkladu z roku 1998. Objevily se spekulace, že dokument o vklaku může být padělaný, což Čunek popírá. [celá zpráva]

Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Čunek je obviněn z toho, že v roce 2002 vzal od realitní společnosti úplatek půl miliónu korun.

Langer také řekl, že vyšetřování nijak zvlášť nesleduje.

Reklama

Související témata:

Související články

Topolánek: Čunka odvolám, až bude obžalován

Předseda vlády Mirek Topolánek navrhne odvolání vicepremiéra Jiřího Čunka až v případě, pokud by byl kvůli podezření z korupce obžalován a neodešel by sám....

Výběr článků

Načítám