Hlavní obsah

Kvitová poslechla Klause. V šesti letech jí přál, ať to dotáhne daleko

Novinky, Miroslav Benč

A kruh se uzavřel, dalo by se říci o čtvrtečním setkání vítězky Wimbledonu Petry Kvitové a prezidenta Václava Klause na Pražském hradě. Klaus se totiž s Kvitovou poprvé setkal už v předvolební kampani v roce 1996 ve Fulneku. Nyní sedmá nejlepší tenistka na světě byla tehdy Klausovi představena jako fulnecká naděje.

Foto: ČTK

Prezident Václav Klaus přijal na Pražském hradě čerstvou držitelku wimbledonského titulu Petru Kvitovou.

Článek

Právě toto setkání Petra na Hradě prezidentovi připomněla s tím, že jí tehdy popřál, ať „to v tenise dotáhne daleko“.

„Pan prezident dělal volební kampaň ve Fulneku, takže byl ve škole, a předseda místní tělovýchovné jednoty tam představil Petru budoucímu panu prezidentovi jako nadějnou tenistku. Předseda tehdy doslova řekl, že je to naše fulnecká naděje,“ řekl ve čtvrtek Právu Petřin otec Jiří Kvita, tehdy učitel, nyní místostarosta Fulneku.

Koho z přítomných by tehdy napadlo, že Petra jednou vyhraje Wimbledon a prezident ji pozve na Hrad.

„Je to uzavřený kruh za těch patnáct let, určitě. Bavil jsem se o tom s Petrou a bere to úplně stejně. Je to prostě úspěch a přijetí od prezidenta je pro ni velká pocta, jedna z největších,“ přemítal Jiří Kvita.

Petra Kvitová si audienci na Hradě velmi pochvalovala. „Byla to velká čest a příjemné popovídání,“ poznamenala po půlhodinovém rozhovoru s prezidentem, který prý nezapřel nadšeného tenistu. „Vyprávěl, jak to sledoval, i jaký úder jsem kde zkazila. To si pamatuje,“ doplnila se smíchem vítězka Wimbledonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám