Hlavní obsah

Kühnl se zabydluje na obraně

PRAHA

Unionista Karel Kühnl se v pátek ujal úřadu na ministerstvu obrany. Uvedl ho předseda vlády Stanislav Gross. U vchodu do budovy je přivítal odstupující ministr Miroslav Kostelka.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Posílení civilní kontroly ozbrojených sil je podle zatím dostupných informací jedním z Kühnlových cílů. Mezi další řadí pokračování transformace a profesionalizace armády a také spolupráci se spojenci v NATO a Evropské unii. Kostelka se má stát poradcem premiéra Grosse.

Kühnl novinářům sdělil, že v nejblížší době se hodlá setkat s prezidentem Václavem Klausem, ministrem zahraničí Cyrilem Svobodou a premiérem a po důkladné analýze mezinárodní situace prodiskutovat účast České republiky v zahraničních misích.

Kühnl je posledním z nových ministrů Grossovy vlády, který se ujímá svého úřadu. Jeho kolegové, ministr vnitra František Bublan, ministryně zdravotnictví Milada Emmerová a ministři pro místní rozvoj Jiří Paroubek a spravedlnosti Pavel Němec byli do funkce uvedeni ve čtvrtek. Vládu Stanislava Grosse jako celek ještě čeká hlasování o důvěře ve Sněmovně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám