Hlavní obsah

Kühnl: Armáda by pro technaře prostor našla

Právo, luk
PRAHA

Ministr obrany Karel Kühnl (US-DEU) je přesvědčen, že je armáda schopna najít prostor, na němž by se v budoucnu mohla v souladu se zákony konat technoparty. Jako příklad v pátek uvedl na dotaz Práva některá letiště.

Článek

Kühnl poznamenal, že neví, kdo jsou organizátoři budoucích technoparty, "ale když přijdou za mnou a řeknou, jaký druh prostoru potřebují, jaké přístupové cesty, pak je vysoce pravděpodobné, ne-li jisté, že nějaký takový prostor najdeme", uvedl ministr obrany.

Poznamenal, že vojenské újezdy ze zákona k podobnému účelu nelze použít a navíc je v těchto prostorech nebezpečí nevybuchlé munice. Právě vojenské prostory zmínil nedávno jako jedno z možných řešení premiér Jiří Paroubek.

"Ale armáda má i jiné pozemky. V tuto chvíli nemohu říct konkrétní nabídku. Napadají mě třeba prostory některých travnatých letišť, která armáda opouští, ale ještě neopustila," poznamenal Kühnl. Na ministra se podle jeho slov již před časem obrátil vládní zmocněnec pro lidská práva, poslanec Svatopluk Karásek s dotazem, zda je možné vyčlenit pro podobné akce armádní prostor.

Zásahové policejní jednotky jsou, jak podotkl Kühnl, určeny pro extrémní situace. "Já se nemohu přimět k tomu, abych touhu deseti nebo patnácti tisíc mladých lidí někde se vyřádit na louce při techno muzice považoval za extrémní situaci," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám