Hlavní obsah

Kubicemu hrozí odvolání z funkce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Janu Kubicemu hrozí odvolání. Má totiž už druhý záznam o mimořádné události. Tentokrát podle dobře informovaného zdroje Frekvence 1 z policejního prezídia stojí za záznamem hádka na poradě šéfů policejního prezídia.

Článek

Kubiceho policejní šéfové už na začátku srpna vinili z toho, že je neinformoval o výsledcích výběrového řízení na funkci svého náměstka. Nerespektoval totiž čerstvý pokyn policejního prezidenta, aby o výsledcích výběrového řízení informoval někoho z vedení ještě předtím, než jeho vítěze ustanoví do funkce.

Kázeňsky šéf protimafiánského útvaru tehdy potrestán nebyl, náměstek policejního prezidenta Jiří Houba na něj nicméně sepsal právě takzvané hlášení o mimořádné události.

Podle nového služebního zákona přitom stačí dvě hlášení o mimořádné události a vedení policie může Kubiceho odvolat z funkce.

Právo přitom již minulý měsíc jako první informovalo o tom, že vedení policie v současné době hledá cesty, jak se Kubiceho zbavit. Nemůže mu totiž mimo jiné zapomenout, že loni těsně před parlamentními volbami přinesl do Sněmovny zprávu o údajném prorůstání organizovaného zločinu do státní správy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám