Hlavní obsah

KSČM chce vlastního prezidentského kandidáta, favoritem je Remek

Novinky, jov

Komunisté zřejmě postaví vlastního prezidentského kandidáta. Favoritem je první československý kosmonaut a europoslanec KSČM Vladimír Remek. O tom, zda se do boje o Hrad zapojí, se definitivně rozhodne nejpozději ve středu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Vladimír Remek

Článek

„To je téměř jisté,“ odpověděl v pondělí šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik na dotaz Novinek, zda jeho strana postaví vlastního prezidentského kandidáta. Remek, jehož jméno ostatně v rámci KSČM v uplynulých měsících nejčastěji zaznívalo, podle něj získal nejvíce nominací.

Remek ale doposud neřekl, zda skutečně do boje o Hrad půjde. Čas má do středy. „Do středy se má rozhodnout,“ potvrdil Kováčik. Definitivní verdikt pak chce KSČM vyřknout příští týden ve čtvrtek na jednání stranických špiček.

Samotný Remek se ale o své možné kandidatuře odmítá bavit. „Toto nechávám bez komentáře,“ řekl na otázku Novinek, zda už se rozhodl.

Remkův vstup do souboje o Hrad by přitom mohl výrazně zamíchat kartami. KSČM má totiž ukázněné voliče. Část ČSSD si proto od Remkovy případné kandidatury slibuje oslabení pozice prezidentského kandidáta Miloše Zemana. Oficiálním kandidátem ČSSD je stranický místopředseda Jiří Dienstbier.

Reklama

Výběr článků

Načítám