Hlavní obsah

Krupská ODS napadla kvůli kupčení s hlasy výsledek opakovaných voleb

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krupka

Místní sdružení ODS v Krupce na Teplicku podalo v pondělí ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem návrh na rozhodnutí o neplatnosti opakovaných komunálních voleb, které se ve městě konaly na začátku května. Hlasování se totiž opět neobešlo bez podezření z kupčení s hlasy sociálně slabých voličů.

Foto: ape, Právo

Na opakované volby v Krupce dohlížely desítky policistů.

Článek

„Podle našeho názoru byla hned několika stranami připravena manipulace voličů. Jednalo se zejména o finanční přísliby za odevzdání předem vyplněného hlasovacího lístku, přísliby uvedení do funkcí a zaměstnaneckého poměru na městském úřadě, nebo přísliby za přednostní přidělení zakázek města,“ přiblížil Právu důvod podání stížnosti lídr kandidátky a stávající starosta města Milan Puchar.

Volby vyhrálo se ziskem 20,83 procenta uskupení ČSNS 2005 a Šance pro město dosavadního místostarosty Zdeňka Matouše, které je z uplácení podezřelé. Matouš ale jakékoli podezření odmítá.

S vítěznou stranou jsou ale údajně ochotní se spojit jen Sportovci pro Krupku, v 21členném zastupitelstvu by měli jen osm mandátů. Ostatní strany kvůli podezření z uplácení koalici odmítají.

„Pokud se ale neshodneme na společném postupu proti těm, kteří ve volbách opakovaně upláceli, podáme nejspíš každý subjekt zvlášť stížnost na průběh voleb,“ řekl Právu lídr kandidátky sdružení Zdravá Krupka Pavel Maleček.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie rozháněla odpůrce DSSS dělbuchy

Na 150 členů a přívrženců Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) se v sobotu sjelo do Krupky na Teplicku. Z vlakového nádraží v Bohosudově se krátce po...

Výběr článků

Načítám