Hlavní obsah

Krkonoše hlásí plno, ubytování seženete nejdřív na březen

Krkonoše

Ubytovací kapacity v hlavních střediscích Krkonoš v Královéhradeckém kraji jsou na únor téměř vyprodané. Volněji je až v březnu. ČTK to zjistila u poskytovatelů ubytování v Krkonoších a od zástupců infocenter.

Foto: David Taneček, ČTK

Krkonoše.

Článek

V pátek mají děti pololetní prázdniny, od pondělí 3. února začíná v ČR štafeta prázdnin jarních. Značnou část rekreantů v únoru tvoří v Krkonoších také cizinci.

První únorový týden v největším krkonošském středisku ve Špindlerově Mlýně je podle odhadu majitele ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martina Jandury vyprodaný z 80 až 90 procent.

Zájem je hlavně ze strany německých rekreantů. Také v Německu totiž 3. února začínají prázdniny. Zimní prázdniny v Německu se překrývají s jarními v ČR, týdenní turnusy potrvají do 15. března.

Únor jako vrchol sezóny

"Od půlky ledna do teď jsme měli mezisezonu. Únor je tradičně druhým vrcholem zimní sezony. Zájem o pobyty na horách je zhruba na stejné úrovni jako loni," řekl ČTK Jandura. Tradičně bezkonkurenční je z hlediska zájmu o ubytování v krkonošských horských střediscích konec roku.

O něco volněji mají zatím hoteliéři ve Špindlerově Mlýně v druhé polovině února. Podle Jandury jsou kapacity zaplněné z 60 až 70 procent. "To se ale může změnit," řekl ČTK.

V Krkonoších napadl nový sníh, nebezpečí lavin je vyšší

Domácí

Ve Špindlerově Mlýně nyní začínají ceny za ubytování za osobu a noc na 1000 korunách a mohou se vyšplhat až k ceně několika tisíc korun. Hoteliéři dávají přednost týdenním pobytům, u prodloužených víkendů je šance minimální. "Zatímco kolem Silvestra převažují Češi, v únoru to jsou zahraniční hosté, zejména Němci, pak Poláci, Holanďané," řekl ČTK Jandura.

Podobná situace s poptávkou po ubytování na únor je i v Peci pod Sněžkou.

Poláci mají letos jarní prázdniny od poloviny ledna do 23. února, Nizozemci v druhé polovině února.

V uplynulých dnech se podmínky pro lyžování v Krkonoších zlepšily, mrzlo, sněžilo, na hřebenech je nyní 35 až 70 centimetrů sněhu. Stále se ale lyžuje převážně na technickém sněhu. V lavinových katastrech platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám