Hlavní obsah

Krejčířova luxusní černošická hacienda patří do exekuce, potvrdil Nejvyšší soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černošická vila uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, který si momentálně odpykává trest v jihoafrickém vězení, patří do exekuce. V ní se objekt, napsaný na Krejčířovu manželku, ocitl kvůli nesplaceným dluhům. Kateřina Krejčířová se snažila vilu z exekuce vyloučit, ale její dovolání zamítl Nejvyšší soud (NS). V pátek to potvrdil mluvčí okresního soudu pro Prahu-západ Adam Drobný.

Foto: Právo

Vila v Černošicích u Prahy, ve které žil před útěkem Radovan Krejčíř.

Článek

O tom, že vila patří do exekuce, před rokem pravomocně rozhodl Krajský soud v Praze, který potvrdil původní rozhodnutí Okresního soudu pro Prahu-západ. Verdikt se snažila Krejčířová neúspěšně zvrátit u Nejvyššího soudu.

V žalobě tvrdila, že vila je jen její a že ji koupila za 23 miliónů korun, které dostala od Krejčířova otce. Soudy tomu ale neuvěřily. Nemovitost považovaly za společné jmění manželů, na které se exekuce vztahuje.

Věřitelem v exekuční kauze je společnost Frymis z Frýdku-Místku, která vystupovala jako poškozená v kauze podvodných transakcí s akciemi Teplárny Otrokovice. Výše pohledávky byla 47,8 miliónu korun plus příslušenství.

Foto: Petr Horník, Právo

Vila podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích jde do dražby.

Soudní rozhodnutí pro vývoj v případu znamená to, že exekutoři budou moci objekt prodat v aukci. Jde o velkou vilu, z které Krejčíř uprchl policii při domovní prohlídce. V rezidenci je tajná místnost, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště i akvárium, v němž Krejčíř choval žraloka. Odhadní cena nemovitosti přesahuje 97 miliónů korun.

Menší vila se již prodala

Exekutoři na začátku letošního roku vydražili také menší vilu Krejčíře, která se od té první nachází jen několik stovek metrů. Zájemce ji v elektronické aukci koupil za 15,8 miliónu korun. Odhadní cena objektu byla o deset miliónů vyšší, dražba začínala na 12,9 miliónu korun. [celá zpráva]

Foto: Milan Malíček, Právo

Jedna z vil podnikatele Radovana Krejčíře v Karlštejnské ulici v pražských Černošicích.

Krejčíř v roce 2005 uprchl z Česka při domovní prohlídce černošické vily. Od roku 2007 žije v JAR, od listopadu 2013 je ve vazbě. V JAR čelí řadě obvinění. K verdiktu v africké zemi zatím dospěl pouze jeden jeho případ. Dostal 35 let vězení za únos a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu. V Česku byl mezitím odsouzen k 15 rokům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další delikty. Jihoafrické soudy se nedávno po mnohaletých odkladech začaly zabývat žádostí České republiky o vydání Krejčíře.

Reklama

Výběr článků

Načítám