Hlavní obsah

Krejčíř zveřejní údajnou směnku ČSSD v novinách

PRAHA/SEYCHELY

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř, který bydlí na Seychelách, hodlá v českém tisku zveřejnit údajné směnky, které mají prokázat, že v roce 2002 půjčil vládní ČSSD 60 miliónů korun.

Článek

"Zveřejnění směnek je otázka několika dnů, čekám jen z taktických důvodů, jelikož jsem zvědav, jaké lži si ještě pan Stanislav Gross vymyslí," řekl Krejčíř.

Špičky ČSSD se začátkem listopadu ostře ohradily proti tvrzení uprchlého podnikatele a označily jej za lháře a zbabělce. [celá zpráva]

Krejčíř nejdříve chtěl na soc. dem. podat žalobu prostřednictvím právního zástupce v ČR. Ve své knize, která se v pondělí objevila v českých knihkupectvích, však uvádí, že žalobu nepodá. Bylo by to podle něj nesmyslné.

"Kdybych totiž přistoupil na hru, ke které mě chtěli vyprovokovat, musel bych především poslat do Česka k soudu tu směnku, která by dokázala, že nelžu," říká v knize. Na směnku by však podle něj poté číhalo velké množství náhod - mohla by se třeba ztratit ze spisu či být zaměněna. Navíc by mohla směnku zabavit policie, protože má Krejčíř obstavený majetek.

"Směnku dám z ruky pouze renomované zahraniční firmě," dodal Krejčíř v knize. Podnikatel původně plánoval, že směnky zveřejní v knize, ale neučinil tak.

O knihu Krejčíře je velký zájem

Předvánočním hitem na knižním trhu je kniha uprchlého podnikatele, která je v distribuci od pondělí. Pražské knihkupectví Luxor prodalo v pondělí přes 1000 kusů. "Takovou prodejnost knihy pamatujeme naposledy u pamětí Miloše Zemana. Škoda, že se takhle neprodávají i jiné knížky," řekl zaměstnanec knihkupectví Luxor. Kniha stojí 229 korun.

Uprchlý miliardář Krejčíř v knize hodnotí své trestní kauzy a tvrdí, že uplácel policii, soudce i politiky. "Na mých kauzách pracovaly desítky policistů, státních zástupců a soudců, ale já uvádím jen těchto pár jmen, kteří mi za cenu úplatku pomohli a svým chováním mi utkvěli v paměti," říká Krejčíř v knize.

Za ČSSD směnku podepsal Gross, tvrdí Krejčíř

Krejčíř v říjnu novinářům sdělil, že před sněmovními volbami 2002 půjčil ČSSD 60 miliónů korun, pokud mu sociální demokraté pomohou při privatizaci státního podniku Čepro. Podle Krejčíře byl prostředníkem údajné transakce jeho přítel Jakub Konečný, jenž měl peníze dát ČSSD.

Směnku za ČSSD podle Krejčíře podepsal Konečnému tehdejší místopředseda ČSSD Gross. Krejčíř údajně vlastní originál směnky Konečného a kopii směnky Grosse. Konečný je nezvěstný. Nařčení Krejčíře prověřuje policie.

Krejčíř uprchl českým policistům při červnové domovní prohlídce luxusní černošické vily. Od té doby je i s rodinou na Seychelských ostrovech. V Česku čelí stíhání v několika případech, mimo jiné za miliardové celní dluhy či kvůli přípravě vraždy celníka. [celá zpráva]

Anketa

Půjčil podle vás Radovan Krejčíř ČSSD před volbami v roce 2002 60 miliónů korun?
ano
82,9 %
ne
17,1 %
Celkem hlasovalo 6649 čtenářů.

Reklama

Související články

ČSSD: Krejčíř je lhář a zbabělec

Lidový dům v pondělí ráno ústy místopředsedy pro řízení ČSSD Martina Starce označil trestně stíhaného podnikatele Radovana Krejčíře, který před českými zákony...

Krejčíř vydal slibovanou knihu

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř přichystal pro Čechy "vánoční překvapení" v podobě nové knihy, která se v pondělí objevila na zdejším trhu. V publikaci...

Výběr článků

Načítám