Hlavní obsah

Krajské organizace ČSSD mají sbírat citlivé informace o ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské ústředí ČSSD vyzvalo své krajské organizace, aby shromažďovaly citlivé údaje a závažné kauzy ODS. Žádost o seznamy aktuálních i starších kauz rozeslala krajům marketingová sekce strany. Uvedla to v úterý Česká televize s tím, že má k dispozici příslušný interní dokument.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

"Tohle považujeme za interní informaci a necítím potřebu se k tomu blíže vyjadřovat," řekl v ČT ředitel sekce marketingu ČSSD Vítězslav Kulich. Předseda strany Bohuslav Sobotka odmítl záležitost komentovat s tím, že toto politické vedení strany neřeší.

Pokyn přišel podle ČT všem šéfům krajských organizací. Podle něj měli seznamy i s politickými prohřešky ODS odeslat do Lidového domu do konce května. Měly obsahovat plné jméno obviněných, odsouzených nebo podezřelých a stručný popis kauzy. Platí to i pro kraje, kde ČSSD spolu s ODS vládne.

Podle ČT však některé regiony na výzvu reagovat odmítly. "Já prostě nejsem ochoten se ztotožnit s nějakým stylem kampaně špinící bez jakýchkoli důkazů. Tak já prostě tenhle styl politiky neberu," řekl hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Reklama

Výběr článků

Načítám