Hlavní obsah

Krajská setkání 2021: Dvoudenní program skutečně praktických informací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR probíhají v živém přenosu ve dvou dnech. Jednání prvního dne se věnovalo zejména problematice financí, druhý den se zaměří na aktuální legislativní změny, společensky odpovědné zadávání i odpadové hospodářství. Součástí programu bude i představení výzkumu Město pro byznys.

Živě: Dvoudenní program skutečně praktických informacíVideo: ČTK

 
Článek

Účast přislíbili mimo jiné zástupci ministerstva pro místní rozvoj, ministerstva práce a sociálních věcí či ministerstva životního prostředí. Prostor bude i pro dotazy, které bude možné živě pokládat přes platformu SLI.DO po zadání kódu akce #KS2021.

Záznam prvního dne: Krajská setkání 2021Video: ČTK

Tematicky je program letošních Krajských setkání Svazu měst a obcí ČR rozdělen do dvou dnů. Věnuje se oblasti finanční, zejména otázkám dotací a financování sociálních služeb. Velký prostor připadá i aktuálním legislativním změnám a jejich dopadům na činnost obcí a měst.

Kromě stavebního zákona je tématem poplatek z pobytu a jeho digitalizace, dotační tituly určené pro obce v roce 2021, programy územní spolupráce, organizování voleb do Poslanecké sněmovny, GDPR, aktualizace vyhlášek atd., jakož i společensky odpovědné zadávání v projektu MPSV.

„Krajská setkání jsou každý rok určena pro starostky a starosty i další zástupce samospráv nejen členských obcí Svazu, ale i těch nečlenských,“ říká předseda Svazu měst a obcí ČR a starosta města Kyjov František Lukl. „Zajímavá a aktuální témata samospráv jim podávají a vysvětlují odborníci na danou oblast,“ dodává. Pro více informací jděte na oficiální stránku Krajských setkání 2021.

Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám